On korvat, mutta ei kuulla

Suomennettu hartaudesta: Having ears, but not hearing (Charlyne Cares Devotion 15.9.2020)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. -Charlyne

Koska hän on kiintynyt minuun, minä pelastan hänet. Minä vien hänet turvaan, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avukseen, ja minä vastaan hänelle. Minä olen hänen kanssaan ahdistuksessa. Minä vapautan hänet ja kunnioitan häntä.
Ps 91:14-15 (Raamattu kansalle)

Minulla on aina ollut tapana kirjoittaa sanontoja Raamattuni takaosaan, sekä sanonnan sanoneen pastorin nimi ja päivämäärä. Yksi suosikeistani on: “Ei se, miten lujaa huudetaan, vaan miten suoraan kävellään.” (Pastori Rick B. 9.6.-85)

Kirjoitin tuon muistiinpanon vain muutama päivä ennen sitä, kun lähdin kotoa viimeisen kerran. Sitä saa miettiä, miksi kirjoitin tuollaisen muistiinpanon jumalanpalveluksessa ja sitten tein kuitenkin täysin päinvastoin.

Pääni kuuli Pyhän Hengen äänen, mutta sydämeni ei. Kaivoin jokin aika sitten esiin kuluneen Raamattuni, jota kannoin mukanani kirkkoon useimpina sunnuntai-päivinä, silloin kun olin avioeron erämaassa. Tässä joitakin kuulemiani asioita, jotka olivat tehneet sen verran vaikutusta, että olin kirjoittanut ne ylös:

Todellinen menestyminen elämässä on löytää Jumalan tahto ja tehdä se.”

“Meitä ei tunneta siitä, mitä kannatamme, vaan siitä mitä vastustamme.”

“Viisaus on kykyä erottaa Jumalan käsi ihmisten olosuhteissa.”

“Sinä olet joko lähetystyöntekijä tai lähetyskenttä.”

“Me unohdamme, mitä tiedämme, kun pakenemme Jumalaa.” (lempparini)

“Jumalalla kestää pidempään korjata kristittyjä kuin pelastaa syntisiä.”

“Sinun tiesi tai minun tieni.”

“Paholainen usein paljastaa itsensä liioittelemalla.”

“Voisiko olla, että Jumala sanoi mene ja minä sanoin en?”

“Elä elämää ja sitten levitä sanomaa.” (Auts!)

“Kolmen asian tuli elää; rakkaus, anteeksianto ja toivo.”

“Uskonnollinen aktiivisuus ei ole sama asia kuin hengellinen kypsyys.”

“Käytä lyhytaikainen asia pitkällä aikavälillä.”

“On Saatanan valhe, että houkutuksemme on erilainen kuin muiden.”

“Jumalan luokse palaaminen on aina lähdön hetki.”

“Kasvavat kristityt ovat vihollisen hyökkäysten alaisena ja vihollinen sanoo ‘Jos peräännyt, minä lakkaan ampumasta.”

Useimmat näistä kirjoitin samalla, kun vieressäni istui nainen, joka oli joku muu kuin oma vaimoni. Toivon, että voisin selittää tämän sinulle, mutta en voi. Olin hukassa. Tiedän nyt, että Pyhä Henki puhui minulle, mutta päätin olla kuuntelematta Hänen ääntään.

Herra yritti tehdä tiedonsiirtoa henkeeni jatkuvasti, kunnes heinäkuun 7. päivänä 1987 Hän painoi play-nappiani. Kaikki jutut Raamattuni takaosasta ja paljon muuta tulivat yhtäkkiä eläväksi ja kävivät järkeen. Tunsin itseni tyhmäksi. Turhautuneeksi. Epäonnistuneeksi. Sitten tunsin, että olin saanut anteeksi.

Rakas ystävä, et voi tietääkään, mitä puolisosi ja Jumalan välillä tapahtui eilen. Jos Charlyne olisi nähnyt nuo ylläolevat sanonnat odottaessaan minun palaamistani Jumalan ja perheemme luokse, hän olisi saattanut sanoa “Ei varmasti! Minun mieheni ei kirjoittanut noita! Et ymmärrä. Hän elää synnissä.”

Jumalan Pyhä Henki puhuu rakkaallesi. Rukoile sinä, että aviopuolisosi pian kuuntelisi, sekä myös kuulisi ja tottelisi.

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon.
Ef 3:16-19a

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ

Katso uusimmat julkaisut TÄÄLTÄ